luni, 24 septembrie 2012

RoTurism-România azi

Astăzi începem seria RoTurism.O serie ce-și propune să vă prezinte România din punct de vedere turistic ,oferind o mulțime de motive pentru a nu subestima această frumoasă țară.
                               
                                                      România azi    
                       
România este o țară a frumuseții eterne sporită de impresionanții Munți Carpați și de zbuciumata Mare Neagră.De-a lungul timpului numeroase stavile s-au ridicat în calea dezvoltării pașnice a acestui tărâm de basm,însă izolarea și efortul supraomenesc depus de români au contribuit la ocrotirea câmpiilor mănoase , a piscurilor semețe,a pădurilor falnice și a apelor cristaline.
Porțile de Fier

În pădurile din România trăiește cea mai mare parte a populației de râși și urși bruni din Europa.

O seminție ale cărei tradiții sunt adânc înrădăcinate și care încă își conservă cu strășnicie obiceiurile.În anumite locuri,clepsidra vieții se scurge ca acum câteva sute de ani,iar mânăstirile pictate în diverse stiluri,bisericuțele de lemn,castelele și palatele sau ruinele romane sunt surse de istorie și cultură neexploatate încă pe deplin.

Capitala București

Bucureștiul este cel mai animat oraș și ,totodată,cel mai populat, deținând 10% din populația României.Reclamele atârnă peste tot propagând mentalitatea de consumator,aerul este poluat de gazele de eșapament ale mașinilor care roiesc toată ziua pe străzile orașului într-un trafic de nedescris.Deasupra,cerul este obturat de ciorchine de cabluri inestetice.Cu toate acestea,în afara arterelor aglomerate și a agitației cotidiene vei descoperi o lume complet diferită cu o nuanță de balcanism specifică .

Numeroasele parcuri și grădini,cafenele și terase,teatre,cinematografe,cluburi și mall-uri vor itatorurisipi orice dubiu referitor la monotonia acestei capitale europene care poate fi uneori derutantă și exasperantă.

România a fost atât de izolată,din cauza împrejurărilor istorice,încât în unele părți(printre puținele din Europa) ,stilul de viață vădește legături strânse cu lumea arhaică.
Castelul Bran

România se întinde pe un teritoriu vast , oferind o mulțime de oportunități,indiferent dacă ești interesat de istorie,cultură,artă,floră și faună sau pur și simplu cauți o oază de relaxare în natură.

Deși principalul punct de atracție pare a fi Bucureștiul, sunt o mulțime de locuri și regiuni care pot surprinde în mod plăcut.
Oltenia este înzestrată cu sate fermecătoare,stațiuni balneoclimaterice și ,bineînțeles ,cu mânăstiri impresionante.Oltenii sunt cunoscuți pentru seninătatea și sinceritatea lor pe tot cuprinsul României.
De asemenea,Transilvania,zona cu infrastructura cea mai dezvoltată este o „piesă” de bază a peisajului carpato-danubiano-pontic,nerămânând în urmă nici la capitolul frumusețe(castele,legende cu strigoi și vampiri,biserici secuiești fortificate).
Raiul tradițiilor,Maramureșul, te poartă înapoi în trecut prin obiceiuri uitate în mare parte în Europa(aratul,recoltatul,căpițele de fân făcute manual cu furca,etc.)dar și prin vestitele-i porți sculptate în lemn.






Sursa: NG Traveler România

Vă rugăm dați click:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu