joi, 21 aprilie 2011

Primele filme 3D au fost realizate de naziști


Cotidianul britanic „The Guardian” ne informează că un regizor australian pe nume Phillipe Mora a descoperit,în timp ce lucra la un documentar despre filmările realizate în Germania nazistă,două filme 3D de câte 30 de minute fiecare,realizate de propagandiștii naziști în 1936.

Mora susține că filmele au fost create cu ajutorul unei camere cu lentile de 35 mm,iar efectul 3D a fost obținut prin interpunerea unei prisme în fața a două lentile.Acesta a apreciat starea bună a filmelor și a fost surprins de „calitatea fantastică” a filmărilor.Acestea au fost realizate în perioada Germaniei naziste,într-un studio independent.


Primul film , „Atât de reali încât poţi să-i atingi”,prezintă scurte imagini ce surprind crenvurști sfârâind pe grătar.

Despre cel de-al doilea film,intitulat: „Șase fete se pregătesc de weekend” , Mora nu a spus prea multe.Cele două filme vor fi folosite în cadrul documentarului pe care regizorul australian îl pregătește ,documentar despre filmările din Germania nazistă și modul în care acestea erau folosite pentru a forma opinia publică și a-i manipula pe nemţi.

În aceste condiții,pelicula regizorului André De Toth,realizat în 1953, „Casa din ceară”, a fost detronat din poziția de prim film 3D din istorie.      

Sursa: Revista Historia  Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu