luni, 26 august 2013

România ruinată

În ultimii 20 de ani , politica economică a României a urmat un curs din ce în ce mai dezastruos.

Au fost distruse pe rând cercetarea științifică, industria ,agricultura , învătământul etc.

Am fost și suntem în continuare „jefuiți”  nu numai de resurse naturale dar și de elitele intelectuale ce ar fi putut fi atât de folositoare în țară. Ne-am supus cultura națională unei „îmbrățișări distructive” străine (sintagma pe care Gladwyn Jebb a folosit-o pe vremea când era ambasador al Marii Britanii la Paris pentru a defini strategia pe care U.K.-ul vroia să o aplice în vederea substituirii proiectului „Pieței Comune Europene”) ce se resimt mai puternic decât cei cca. 500 de ani de dominație turcească.

În prezent suntem înglobați în organizații gen N.A.T.O. și U.E. , în care rolul și viitorul României rămân sub semnul îndoielii. Ceea ce este totuși cert este faptul că simpla noastră prezență în aceste organizații suprastatale nu ne va garanta progresul ,ci statutul (pe care îl avem astăzi) de piață de desfacere pentru bunurile și serviciile occidentale.

Ce este însă îngrijorător este faptul că nicio personalitate din mediul academic românesc nu a ridicat glasul . Nimeni nu a tras vreun semnal de alarmă care să trezească conștiința colectivă națională.
Suntem precum o turmă dusă la abator în vreme ce mass-media din România tratează, în cea mai mare parte, numai subiecte cretine în loc să prezinte informații de interes. (Excepțiile întăresc regula).

În alte state s-au găsit personalități care și-au salvat sau încearcă să-și salveze națiunile de dezastre politico-economice.

Who will save the day for Romania?


Sursa: Marea Înșelăciune - col.(r) Florian Gârz   Editura Obiectiv Craiova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu